Menu Zavřeno

Přehled týdne (25. 3. – 31. 3. 2019)

Basketbalový míč

Čtvrtek byl pro nás v tomto týdnu nejvíce basketbalově nabitý. Žačky hrály vítězně v Šumperku, minižáci U13 je napodobili v Ostravě. V sobotu odehrály své poslední soutěžní zápasy minižačky U11. Do nejmenšího basketbalového městečka si zajely pro další výhru žačky U15.

Letos šlo již o čtvrté vzájemné utkání obou týmů. Až na to úvodní byla další vyrovnaná. Hostující děvčata se od prvních minut plně soustředila na hru. Pečlivě si hlídala nebezpečné hráčky soupeřek. Útočnou aktivitou hýřily všechny Bruntalačky. V závěru první části se dostala do vedení a to v průběhu zápasu dále navyšovala. Po celé utkání si holky hlídaly osobní chyby, aby se zbytečně nevyfaulovaly a nedaly domácímu týmu příležitost ke zvratu.

Utkání přineslo očekávaný vývoj. Vyrovnané úvodní minuty a následně převaha hostujícího týmu. Z mladé domácí sestavy již měla některá děvčata v nohách dopolední utkání. Proti poslednímu týmu soutěže mohla bruntálská sestava dokráčet k vítězství bez většího odporu.

Dohrávka ve skupině o 5. až 8. místo přivedlo do cesty našim mladíkům dívčí tým SBŠ Ostrava. V prvním utkání holky ukázaly, že se mladíků nebojí a většinu zápasu s nimi sváděla vyrovnaný boj. K rozhodnutí došlo až v poslední čtvrtině utkání.

Odvetný zápas přinesl obrácený průběh. Hostující hráči si v úvodních částech vypracovali výraznější náskok. V dalším průběhu se hra vyrovnala.

Ve Frýdku-Místku odehrály minižačky U11 poslední utkání letošní soutěžní sezóny. Domácí tým byl nad síly našich děvčat. Naše nejzkušenější pětice dokáže hrát vyrovnanou partii i se silnějšíma soupeřkama. U novicek je stále vidět mnoho začátečnických chybiček. Někdy nám dělá problém správně se postavit v obraně, někdy driblujeme s očima na míči apod. Přesto jsou proti začátku sezóny vidět pokroky.

Minižačky U11
Zadní řada: Severová Alena (#26), Voltemárová Kristýna (#22), Charvátová Elisabeth (#25), Tesařová Tereza (#18), Balušková Valerie (#13), Špičáková Kateřina (#5). Přední řada: Kutrová Adéla (#9), Františáková Daniela (#33), Hublíková Veronika (#4).

Související příspěvky