Menu Zavřeno

Přehled týdne (11. 3. – 17. 3. 2019)

Basketbalové boty

Jedenáctý týden roku byl výsledkově úspěšný napůl. Ženy porazily v Severomoravské lize Basket Ostrava, kadeti u17 v Nadregionální lize SKB Zlín B a minižáci U13 v přeboru dvakrát BC Nový Jičín. Dvě porážky si z Orlové přivezli minižáci U11. Neúspěšné byly i minižačky U11 s SBŠ Ostrava.

Bruntálské ženy splnily roli favoritek. Hrály jednoduchý rychlý basketbal podpořený důraznou obranou. Dařila se střelba z větší vzdálenosti, když třetinu bodů daly z tříbodového území. Děvčata si vyzkoušela individuální akce i týmovou kombinaci. Svou výhrou zaokrouhlily počet vítězství v řadě na domácí palubovce v rámci severomoravské soutěže na čtyřicet.

Utkání měli domácí hráči od prvního rozskoku pevně v rukách. Rychle zlínské sestavě bodově odskočili a pak si utkání pohlídali. Trenérka mohla pravidelně střídat kompletní lavičku. S přibývajícím časem bylo zřejmé, že šesti hráčům soupeře ubývají síly a nedokáže vývoj utkání zvrátit.

Kadeti U17
Stojící zleva: Brňák Vojtěch, Barák Filip, Šanda Filip, Němčík Petr, Šesták Matěj, Frank Vojtěch, Zdráhal Marek, Kalisz Mikuláš. Ležící zleva: Dolanský Daniel, Demel Jan.

Se zkušenějšíma soupeřkama odehrála bruntálská děvčata pěkná utkání. Ve hře už byly patrny náznaky kombinace a rychlého přechodu do útoku. Trošičku zaostávala obrana, kdy naše menší děvčata ještě nestíhají rychlostně. U většiny hráček se dalo pozorovat správné obranné postavení. V druhém utkání již sedmičlenné sestavě docházely síly a chybiček tak bylo více. Přesto byla po utkáních trenérka spokojena a chválila.

Jakoby se klukům moc na zápasy nechtělo. Do Orlové odcestovalo jen šest hráčů. A to proti domácím, kteří byli velkým favoritem, bylo málo. V prvním utkání se klukům dařilo hrát vyrovnanější partii. S postupem času hostujícím hráčům docházely síly a domácí mladíci začali ovládat hru. V druhém utkání to již byla jednoznačná záležitost. Občas se bruntálští kluci utápěli ve vlastních driblincích, občas bylo chybné postavení v obraně, ale i přes nepříznivý vývoj utkání bojovali.

Soupeř během února naposiloval (hostování několika hráčů z NH Ostrava) a přijel s početnou lavičkou. Naše zkušenější sestava byla v obou utkáních běhavější, důraznější a svého soupeře přehrávala.

Související příspěvky