Menu Zavřeno

Přehled týdne (24.6. – 30. 6. 2019)

Tento týden většině mládeže začaly tolik očekávané prázdniny. Většina přešla do “úsporného” módu. Někteří se ale ještě proháněli po hřišti. V minulém týdnu nám basketbalovou radost udělalo několik děvčat.

Malá Jedla na olympiádě

Asi nejvíce si z našich prodloužila sezónu Anička Jedličková. Ve dnech 24. až 27. června byla součástí reprezentace Moravskoslezského kraje na Hrách IX. letní olympiády dětí a mládeže 2019.

Výběr našeho kraje tvořila ještě děvčata z BK Havířov, SBŠ Ostrava a Basket Ostrava. V základní sedmičlenné skupině prohrály pouze jedno utkání. Přes vítězné semifinálové utkání dotáhly holky své snažení až do napínavého souboje o zlato. Zde prohrály o jeden koš s reprezentací kraje Jihomoravského, tvořeného děvčaty Žabiny Brno a KP Brno.

Finálové utkání na stránkách České televize

Je potěšitelné, že na parádně odehraném turnaji byla vidět i Anička. Ta ve finálovém utkání narazila i na několik soupeřek, s kterýma od ledna nosí stejný klubový dres.

Anna Jedličková 01
Anna Jedličková 06
Anna Jedlicková 08

Velká Jedla na akademické palubovce

Podobně jako Anička, se koncem června činila i její sestra Kateřina Jedličková. Ta oblékla dres Univerzity Palackého Olomouc a ve dnech 27. a 28. června reprezentovala svou školu na Českých akademických hrách 2019.

I zde se děvčatům dařilo. V základní skupině podlehly pouze brněnské Masarykově univerzitě a zajistily si tak souboj o třetí příčku. V něm si s přehledem došly pro bronzovou medaily.

Děvčata na náměstí

A ještě jedna medaile se blýskala na krku naši mládeže. Na streetbalovém turnaji ve Frýdku-Místku “Streetbal na náměstí 2019” bojovaly v kategorii děvčat U12 naše slečny Michaela Němcová, Viola Franková a Tereza Mazalová. Po napínavých bojích odjely spokojené se stříbrnou příčkou.

Streetbal Frýdek-Místek

Související příspěvky