Menu Zavřeno

Přehled týdne (25. 2. – 3. 3. 2019)

Po odložení utkání minižáků U13 zůstalo bruntálským týmům v posledním týdnu pouze pět utkání. Nejprve ve čtvrteční podvečer uspěly kadetky U17. V pátek neúspěšně bojovaly v Lipníku žačky U15. Druhý den si náladu spravily s Přerovem. Minižáci U11 se s Havířovem o výhry podělili.

Domácí tým nastoupil bez několika opor pouze v sedmičlenné sestavě. Bruntálská sestava odcestovala na utkání kompletní. Od úvodního rozskoku se začaly naplňovat papírové předpoklady.

Základní hostující pětice vypracovala v úvodních minutách vyšší náskok, když se ji dařilo v obraně získávat míč a rychle zakončovat. Fungovala i střelba z větší vzdálenosti. Ostravské dívky se hůř v útoku prosazovaly. Když už se dostaly do šance, míče jim nepadaly do koše.

Při vývoji utkání se do utkání více zapojily naše mladší hráčky. Vyzkoušely si hru proti starším soupeřkám. V obraně to trošičku ještě “vrzalo”. V útoku se proti minulým utkáním již více osmělovaly k zakončení.

V pátek v Lipníku držely žačky tři čtvrtiny nadějné vedení. V poslední části je ale domácí sestava výrazně přehrávala a Bruntalačky odjely domů s nepořízenou. V sobotu doma s Přerovem dokázaly bruntálské dívky v pětičlenném složení své soupeřky výrazně porazit.

Nejmladší minižáci odehráli v Havířově dva velice vyrovnané zápasy. Ten první se jim podařilo vyhrát, když odolali náporu domácího týmu v poslední čtvrtině. V druhém zápase se jim nepodařilo ztrátu na soupeře dohnat. Přesto mohli domu cestovat spokojeni. První výhra v kariéře je potěšila.

Související příspěvky