Menu Zavřeno

Přehled týdne (22. 4. – 28. 4. 2019)

Ženy B úspěšně odehrály poslední domácí zápas. Dvě výhry posunuly kadetky k vedoucí příčce. Kadeti doma zvítězili po dobré hře. Minižačky U12 nedaly hostujícím hráčkám moc šancí. Minižáci U11 na své soupeře nestačili.

V utkání prvního s posledním nebylo od prvních minut pochyb, kdo bude vítězem. To se stalo jasnou kořistí domácího týmu. U domácích hráček byly znát zkušenosti z náročnějších utkání ve vyšší soutěži. Hostující sestava si přijela odehrát své poslední utkání. Obě družstva to příliš “nehrotila” a hra proběhla v poklidném tempu.

Ženy B
Ženy B
Ženy B

Jičín vyrukoval na bruntálské mladíky se zónovou obranou. Naše kluky to příliš nezaskočilo, jelikož na posledním turnaji v Ostravě takto hrála většina zahraničních týmů. Platil rychlý přechod do útoku a zakončení, svižná kombinace a střelba z větší vzdálenosti. Spolehlivá obrana nedovolovala jičínským hráčům snadné zakončení. Domácí si rychle vypracovali náskok. Zaskočený soupeř měl sice výškovou převahu, tu ale nedokázal využívat. V dynamickém a lehce tvrdším utkání si zasloužený pocit vítězství dopřála domácí parta.

V Meziříčí pokračovaly naše holky v náročnějším termínovém programu. Dohrávky odložených utkání žaček a kadetek jsou nyní v rychlejším tempu.

Děvčata vletěla do utkání s odhodláním uspět. Proti zónové obraně domácích se pokoušela hrát rychlé kombinace. Tato hra se celkem dařila a vedla k úspěšným zakončení. Zároveň se mohla opřít i o střelbu z větší vzdálenosti. Celkem osm trojek (5 x Anička, 3 x Peťa) je slušný počin.

V obraně to z počátku trochu drhlo, když se hráčky snažily zbytečně o zisk míče v nevhodný okamžik. Dopouštěly se příliš faulů uprostřed hřiště nebo na útočné polovině. Po domluvě trenéra se činnost v obraně urovnala.

Kadetky U17
Kadetky U17

S absenci hráček v týmu se lépe popasoval bruntálský tým. Po celé utkání měl převahu. V úvodu získal náskok, který až do závěrečných minut navyšoval. Stejně jako v Meziříčí táhly družstvo bodově Peťa a Anička. Po delším zranění dávala o sobě výrazně také vědět Julča. Proti čtvrtečnímu utkání se lépe ukázaly mladší holky. Svým zkušenějším spoluhráčkám již lépe “sekundovaly”. Více se zapojovaly do útočných kombinací.

Děvčata zatím drží v soutěži stoprocentní úspěšnost. K udržení konečné první příčky jim stačí výhra v jednom z posledních čtyř utkání. O to se budou snažit již v zápase s BK Havířov “B”, který se odehraje v úterý 30. 4. 2019 od 18:30 hod. ve sportovní hale na Zeyerove ulici v Bruntále. Zveme fanoušky, aby přišli bruntálské hráčky podpořit.

Domácí zkušenější sestava v zápasech potvrdila papírové předpoklady. V prvním utkání hrály domácí dívky svižný basketbal, plný pěkných akcí. V druhém zápase již pohybem tolik neoplývaly, jakoby některým dívkám docházely síly. Přesto tým s přehledem dovedl utkání do vítězného konce.

Minižačky U12
Minižačky U12
Minižačky U12
Minižactvo U11

Související příspěvky