Menu Zavřeno

Přehled týdne (1. 4. – 7. 4. 2019)

Souboj o míč

Ženy se o víkendu vítězně rozloučily s letošní druhou ligou zápasy s Libercem a Chomutovem. Rezerva žen si ve čtvrtek připsala s Šumperkem další výhru do tabulky SML. Kadetky vyhrály s Příborem. Minižačky U12 přivítaly vedoucí tým z Ostravy a urvaly jednu výhru. Minižačky U10 odehrály svá poslední utkání.

Závěr soutěže zvládly bruntálské hráčky na výbornou. Žádný z týmů již neměl oč hrát a tak se utkání odehrála v poklidu. Na našich hráčkách byla opět znát střelecká chuť. Tu podpořily slušnou práci v obraně. S celkovým sedmým místem v konečné tabulce a s vystoupením po celou dobu soutěže může být celý tým spokojený.

Jedno z posledních domácích utkání žen přineslo očekávaný výsledek. Hostující tým dorazil k utkání ve “výjezdní” sestavě. Bruntálské hráčky šly od prvních minut za svým cíle. Během poločasu se jim podařilo rychlou hrou a dobrou obranou vypracovat více jak dvacetibodový náskok.

V třetí části si domácí sestava vyzkoušela některé své herní novinky. V útoku holky trošku polevily. Hra byla trošku zbrklá, střelba nepřesná. Závěrečná pasáž přinesla opět bruntálskou převahu. Za rozhodnutého stavu se utkání již v poklidu dohrálo.

Hra byla neurovnaná, bez většího nasazení. Útok často trpěl z důvodu menšího zapojení některých dívek. U mladších chybělo více odvahy. V obraně si většina odvedla své. V druhé půli byl znát úbytek sil. Některé hráčky byly unavenější z dopoledního utkání, jiné dívky po nemoci. Tým splnil svou roli papírového favorita.

Po nedávném olomouckém skalpu se podařilo děvčatům získat další cenné vítězství, a to nad SBŠ Ostrava, největším favoritem celé soutěže. V druhém utkání již nezbývaly síly. Před posledními zápasy si bruntálský tým zajistil konečnou třetí příčku v oblastním přeboru.

V sobotu do Ostravy odcestovali naši nejmladší odehrát poslední miniturnaj sezóny v kategorii U10. Protože nedorazil tým z Příbora, dohodly se trenérky obou týmů, že odehrají jeden zápas soutěžní a jeden přátelský.

Minižačky U10

Do prvního zápasu (soutěžního) nastoupila prťata hostů lépe a postupně si vypracovala dvouciferný náskok. Bohužel, jak začaly ubývat síly, začaly se kupit chyby v obraně a nepřesnosti v útoku. Domácí tým začal rychle stav srovnávat. Asi i s trochou štěstí zazněla konečná siréna za stavu příznivějšího pro tým hostů.

Druhý zápas, hraný zkrácený čas jako přátelské utkání, již naši nejmenší lépe ukočírovali a odvezli si domů i druhé vítězství a s ním i zlaté medaile a sladkou odměnu.

Související příspěvky