Menu Zavřeno

Přehled týdne (17. 9. – 23. 9. 2018)

Ženy vstoupily do druhé ligy nepřesvědčivým výkonem ve Žďáře. V Severomoravské lize si hladce poradily s Basketem Ostrava. Kadeti přes povedený výkon padli s rezervou Snakes Ostrava. Kadetky dotáhly k výhře s Basketem Ostrava zkušené hráčky.

Čtyři utkání, dvě výhry. Spokojenost může panovat s výkonem žen v Ostravě a přes porážku s výkonem kadetů na palubovce Snakes. U druholigových žen je třeba, aby na sobě začala lépe pracovat širší lavička. Více odvahy musí projevit mladší dívky v kadetkách.

Ženy A

sobota 22. 9. 2018

BK Vlčice Žďár vs. SK Bruntál   75:57   (22:12, 7:17, 20:22, 26:6)

Zápasy ve Žďáře pro nás probíhají jako přes kopírák. Tento nebyl jiný. Naše počáteční nesoustředění, plno chyb a nedisciplinovanost dovolilo domácímu týmu vytvořit si náskok. Chyběla odvaha k nájezdům do koše, nefungovala kombinace. Bruntálský tým většinou jen nepřesně střílel z větší vzdálenosti. Naproti tomu soupeřky hrály v klidu, úspěšně tvořily a zakončovaly.

Do druhé části nastoupil hostující tým s pečlivější obranou. Nedovoloval tolik ataků na svůj koš. Sám se častěji odhodlával zakončit nájezdem. Postupně získával mírnou převahu na hřišti. Takto pokračoval až do poločasové přestávky a vyrovnaného skóre. Nepříjemnosti bylo vyfaulování se jedné zkušené hráčky.

V úvodu třetí čtvrtiny bruntalačky pokračovaly v nastoupeném trendu. Dobře bránily, kombinovaly a zakončovaly. Dařila se tříbodová střelba. Využily odpočinek domácí podkošové hráčky a dostaly se do šestibodového náskoku, který ale neudržely. Před poslední části vedly jen o jeden koš.

Poslední dějství bylo velkou katastrofou. Začal se projevovat nedostatek sil. I když tým dorazil k zápasu s devítkou hráček, byla rotace, díky některým dost chybujícím dívkám, menší. Soupeřky vytáhly obranu a zrychlily pohyb. Zjistily, že nebezpečné jsou jen dvě naše hráčky a tak je důsledněji pokrývaly. Naše útočná hra se opět zvrhla jen k nepřesné střelbě z dálky. Tři minuty se nám dařilo se držet. Pak se soupeřky urvaly a v poklidu si došly pro zaslouženou výhru.

Body: Šandová Michaela 19, Jedličková Kateřina 15, Barnetová Sandra 9, Mazalová Petra 7, Samsonová Hana 5, Kuzmová Kateřina 2, Balušková Veronika, Barnetová Nikol, Kuspišová Nikol. Trojky: 4:8. Trestné hody: 29/19-11/9. Fauly: 16:23. Rozhodčí: Trmač V., Mlynarčík P.

Ženy B

čtvrtek 20. 9. 2018

Basket Ostrava vs. SK Bruntál B   60:110   (16:31, 18:25, 11:30, 15:24)

S domácí sestavou odehrály bruntálské hráčky jednoznačnou partii. Byla znát minimální zkušenost domácí sestavy se zápasy dospělé kategorie. Hra hostujících hráček byla svižná, kombinace rychlé. Mladý domácí tým po jednoznačném úvodu rychle rezignoval.

Body: Barnetová Nikol 27, Mazalová Petra 14, Šandová Michaela 14, Jedličková Kateřina 13, Kuzmová Kateřina 13, Samsonová Hana 12, Jedličková Anna 11, Kuspišová Nikol 4, Balušková Veronika 2. Trojky: 6:11. Trestné hody: 26/12-20/13. Fauly: 15:22. Rozhodčí: Jurda A.

Kadeti U17

neděle 23. 9. 2018

Snakes Ostrava B vs. SK Bruntál   69:55   (16:15, 18:16, 17:11, 18:13)

Týmu se podařilo do Ostravy odvézt pouze sedmičku hráčů. V prvním poločase dokázaly bruntálští hráči hrát vyrovnanou partii. Základní pětice předváděla pěknou hru, se kterou byla trenérka spokojena. Od třetí části se s přibývajícím časem začala projevovat únava. Střídající hráči nedokázaly plně nahradit své spoluhráče. Hadi tak získávali větší herní převahu.

Body: Němčík Petr 19, Kalisz Mikuláš 13, Šesták Matěj 11, Barák Filip 6, Frank Vojtěch 6, Brňák Vojtěch, Zdráhal Marek. Trojky: -:2. Trestné hody: -/--10/5. Fauly: -:20. Rozhodčí: Ščurek Vojtěch, Pilch Marek.

Kadetky U17

neděle 23. 9. 2018

SK Bruntál vs. Basket Ostrava   71:56   (16:9, 19:12, 15:16, 21:19)

Nadregionální liga kadetek nám letos slouží k předávání zkušeností mladším dívkám. Věkově máme na soupisce pouze dvě kadetky a jednu starší hráčku. Zbytek tvoří žačky. A na dnešní hře to bylo znát. Některé mladší holky hrály bázlivě a nesoustředěně. V obraně si často pomáhaly nedovoleně a dávaly tak příležitost soupeřkám ke střelbě z čáry trestného hodu. Hodně chyb bylo při přihrávkách. Často končily na zádech nebo na kotnících příjemkyně. Chválit se nedalo za proměňování podkošových šancí. K výhře nás dotáhly hlavně individuální akce zkušených dívek.

Body: Jedličková Anna 24, Mazalová Petra 15, Ječmenová Julie 8, Vajdová Klára 8, Barnetová Anna 4, Harabišová Nela 4, Oravcová Lucie 4, Sobotková Anna 2, Tesařová Michaela 2. Trojky: 3:2. Trestné hody: 9/4-40/18. Fauly: 28:9. Rozhodčí: Jedličková K., Klapetek R.

Přípravka

pátek 21. 9. 2018

Sportovní klub Bruntál ve spolupráci se ZŠ Cihelní Bruntál uspořádal pro žáky prvního stupně v pátek dopoledne v tělocvičně školy malou ukázku basketbalu. Trenérka Kateřina Jedličková, společně s basketbalistkami ze školy a basketbalistkami ze Všeobecného a sportovního gymnázia Bruntál věnovala každému ročníku jednu vyučovací hodinu. Žáky seznámila s basketbalovým klubem, předvedla ukázku hry a tréninku. Poté si mohly děti vyzkoušet na stanovištích své dovednosti a zasoutěžit o malou sladkost.

Výběr z galerie:


Dívčí zápasy (ženy, kadetky) přinesly jedno negativní zjištění. Získáváme velké množství faulů. Jakoby děvčata byla lenivá bránit. Místo správného pohybu nastavují kolena a používají nedovoleně ruce. Soupeřky to následně trestají z čáry trestného hodu. Rekordmankami jsou zatím kadetky s osmadvaceti fauly. Svým soupeřkám tak umožnily střílet celkem čtyřicet trestných hodů. Ve Žďáře naše ženy o moc nezaostávaly. Nemůžeme se pak divit, že zápas dohrává několik hráček pod rizikem vyfaulování se.


 

Související příspěvky