Menu Zavřeno

Výsledky v týdnu (10. 4. – 16. 4. 2017)

Sváteční týden patřil převážně dohrávkám utkání a Velikonočním turnajům. Naše zástupkyně se vydaly do Prahy. Mladší z nich si přivezly pohár a medajle za třetí místo.

Kadetky U17

čtvrtek 13. 4. 2017 – neděle 16. 4. 2017

V době velikonočních svátku si zajely kadetky do Prahy na mezinárodní turnaj Easter Euro Basketbal. Organizace turnaje se pořadateli příliš nepovedla. Jedno z mála potěšitelných věcí byla slušná účast kvalitních týmů.

Naše dívky si během turnaje poměřily síly s českými ligovými celky BK Žďár nad Sázavou, OSK Olomouc a Basket Ostrava, s reprezentačním výběrem Ukrajiny do 16 let, a s předním maďarským týmem Debreceni KA-DSI.

Turnaj nám ukázal, jaký je výkonnostní rozdíl mezi nadregionální soutěži a soutěži ligovou. Ve všech utkáních se nám dařilo držet vyrovnanou hru asi osm minut, kdy ve hře byla základní sestava. Po prostřídání již naše hra dostávala trhliny a soupeřky získávaly převahu.

V obraně se tým docela držel a dokázal soupeřkám vzdorovat. Slabší to bylo již s našim útokem. Kvalitní týmy nás tolik nepouštěly k naší hře. Ve většině případů stavěly zónovou obranu, na kterou se našim méně zkušeným dívkám nedařilo najít recept.

Naše účast na turnaji splnila to, co jsme očekávaly. Do hry se zapojila všechna děvčata rovnoměrně. Kvalitní týmy odhalily naše slabiny. Máme na čem pracovat.

SK Bruntál vs. BK Žďár nad Sázavou   34:65

SK Bruntál vs. NT Ukrajina   28:91

SK Bruntál vs. OSK Olomouc   

SK Bruntál vs. Basket Ostrava   31:43

SK Bruntál vs. Debreceni KA-DSI   24:44

Minižačky U13

čtvrtek 13. 4. 2017 – neděle 16. 4. 2017

Stejně jako jejich starší kolegyně i děvčata ročníků 2004 a mladší bojovala v Praze na turnaji Easter Euro Basket. Postupně se utkala s týmy Basket Ostrava, BA Sparta Praha, španělským Magec Tias Lanzarote a slovinským ŽKD Ilirija.

V zápasech ve skupině se tým spíše hledal. Po zdravotních absencích se některé dívky rozehrávaly, trenéři hledaly vhodné složení pětic. Mladší holky se prvně setkávaly s používáním clon, které soupeřky často využívaly.

SK Bruntál vs. Basket Ostrava   27:39

SK Bruntál vs. BA Sparta Praha   30:44

SK Bruntál vs. Magec Tias Lanzarote   18:47

SK Bruntál vs. ŽKD Ilirija   16:39

Poslední místo ve skupině přisoudilo bruntálskému týmu bojovat o postup do semifinále s týmem ze čtvrtého místa. Tím byla BA Sparta Praha.

SK Bruntál vs. BA Sparta Praha   32:25

Družstvo se dokázalo poučit z předchozích chyb. Zápas od zápasu se zlepšovala práce v obraně. Dívky lépe komunikovaly a vypomáhaly si. Po vyrovnaném utkání vybojovat postup do semifinále.

SK Bruntál vs. Magec Tias Lanzarote   25:43

V semifinále narazila děvčata opět na velkého favorita turnaje. V utkání již byla bruntálská sestava vyrovnanějším soupeřem než v základní skupině. Porážka přisoudila našemu týmu boj o bronzové medajle.

SK Bruntál vs. Basket Ostrava   33:32

Utkání o bronz přineslo velice napínavý souboj. Oba týmy se dobře znají a nemají se jak překvapit. Děvčata si postupně vypracovala mírný náskok a ten se dařil v průběhu zápasu udržovat. Když minutu před koncem vedl Bruntál o sedm bodů, zdálo se být rozhodnuto. Několik našich nepřesností a dva úspěšné tříbodové pokusy Ostravaček závěr zápasu zdramatizovalo. Přesto si náš tým dokázal vedení ubojovat a domů přivézt bronzové medajle.

Minižačky U12

pondělí 10. 4. 2017

Utkání o 1.-2.místo byla po dohodě soupeřů přesunuta až na pondělí. Naše sestava se musela obejít bez několika opor. Do Havířova cestovala osmička hráček, tvořená z poloviny dívkami ročníku 2007. Tato mladá sestava předvedla velice pěkné výkony. Na soupeřky to nestačilo. Holky nestačily silově, potýkaly se často s výškovou převahou. Domácí trenérka dávala velký prostor také mladším dívkám, a tak jsme mohly v určitých pasážích zápasů hrát vyrovnanější hru. Za bojovnost, odvahu a chuť hrát zaslouží bruntálské holky velkou pochvalu.

BK Havířov vs. SK Bruntál   45:28   (14:4, 13:10, 10:11, 8:3)

BK Havířov vs. SK Bruntál   44:16   (15:1, 10:9, 7:0, 12:6)

Související příspěvky