Menu Zavřeno

Přehled týdne (1. 10. – 7. 10. 2018)

Ženy se letos poprvé představily doma. A představení to bylo úspěšné. V sobotu i v neděli si připsaly výhry. Kadeti U17 si v okresním derby lehce poradili s Krnovem. Kadetky U17 musely ze zdravotních důvodů odložit své utkání v Javorníku.

Ženy A

sobota 6. 10. 2018

SK Bruntál vs. BK Příbor   89:62   (25:10, 21:12, 22:27, 21:13)

Co více si mohly naši fanoušci přát, než v prvním domácím utkání vidět velkou převahu domácího týmu. V prvním poločase daly hráčky zapomenout na špatné vstupy do utkání v předchozích zápasech. Svižná hra plná rychlých útoků, jednoduchých kombinací a úspěšné střelby byla podpořena výbornou obranou. Holky po hřišti “lítaly”. Soupeřky nedokázaly bruntálský nástup zachytit.

V druhém poločase chtěl tým ještě více přidat obrátky. To ale přinášelo více chyb v kombinaci a občasné špatné čtení hry. Soupeřky dokázaly ztráty míče bodově trestat. I tak se naše vedení mírně zvýšilo. V závěru třetí  čtvrtiny, plném chyb v útoku a následně v obraně, příborská děvčata stáhla náš náskok o deset bodů. Pod dojmem výrazného vedení si dala bruntálská děvčata malého “šlofíka”. Obrana hodně polevila.

V poslední části každý tým chvilku tahal pilku. Hra byla neurovnaná. Bruntálské hráčky mírně zvýraznily vedení, aby opět přenechaly iniciativu soupeřkám. Závěr utkání si ale s přehledem pohlídaly a připsaly si první vítězství v letošní soutěži.

Body: Barnetová Sandra 20, Mazalová Petra 17, Jedličková Kateřina 16, Kuzmová Kateřina 16, Šandová Michaela 9, Balušková Veronika 4, Samsonová Hana 4, Kuspišová Nikol 2, Barnetová Nikol 1. Trojky: 7:1. Trestné hody: 18/14-22/15. Fauly: 15:16. Rozhodčí: Toboláková B., Karabínová N.

neděle 7. 10. 2018

SK Bruntál vs. SBŠ Ostrava B   82:77   (20:11, 0:13, -1:-1, 4:-4)

Ostravský tým přivezl k utkání sestavu složenou z extraligových juniorek a mladých žen prvního týmu. Cílem bruntálské sestavy bylo navázat na první poločas sobotního utkání. Hrát rychle a agresivně do koše. V první části se touto hrou podařilo zaskočit hostující hráčky a vypracovat si náskok.

V druhá části se hra vyrovnala. Ostrava se opírala o slušnou střelbu z větší vzdálenosti. Naše chaotičtější obrana jim umožňovala volné střely. Hned několik tříbodových pokusů bylo úspěšných. Bruntálské útoky se zpomalily. V postupném útoku chyběl nápad. Dvě drobné chyby v závěru poločasu nás obraly o výraznější vedení.

Výběr z galerie:

Do druhého poločasu vyrukovaly soupeřky se zónovou obranou. Tím zase překvapily ony nás. Než se podařilo zareagovat, bylo naše bodové manko dva body. Po oddechovém čase nasadil bruntálský tým stejnou obranu. Bylo třeba eliminovat dlouhou střelbu soupeřek a zaplnit “bednu”. Na druhou stranu se čekalo, co nám to provede. Tento způsob obrany tým netrénoval. Spoléhalo se na předvídavost a zkušenost starších hráček.

Náš jednobodový náskok před poslední části sliboval pořádné drama. Na obou týmech byla znát menší zkušenost se stylem obrany a útokem na tuto obranu. V obraně vznikala okna, útočnice špatně řešily vzniklé situace. Bruntálskému týmu se podařilo opět bodově odskočit, ostravskému týmu zase ztrátu snížit. Více štěstí nakonec měly domácí hráčky, když se několik střel soupeřek neujalo. Bruntálu se podařilo dobře zapracovat na doskoku a rychle zakončit. Druhá výhra byla na světě.

Body: Barnetová Sandra 28, Jedličková Kateřina 17, Šandová Michaela 17, Kuzmová Kateřina 9, Samsonová Hana 6, Mazalová Petra 5, Balušková Veronika, Barnetová Nikol, Kuspišová Nikol. Trojky: 4:9. Trestné hody: 21/12-12/10. Fauly: 19:19. Rozhodčí: Toboláková B., Karabínová N.

Pozvánka na utkání:
SK Bruntál “B” vs. Basket Ostrava “B”
čtvrtek 11. 10. 2018 v 19:00 hod., Sportovní hala Zeyerova, Bruntál

Kadeti U17

sobota 6. 10. 2018

SK Bruntál vs. BK Krnov   82:40   (12:12, 23:12, 28:8, 19:8)

Pouze první čtvrtina byla v okresním derby bodově vyrovnaná. A to jen proto, že domácí mladíci nedokázaly lépe zúročit svou mírnou převahu. Než se rozehrály, občas vyprodukovaly zbytečné chyby, které byly potrestány. Od druhé čtvrtiny již domácí hráči plně ovládli hřiště. Postupem času se do hry zapojili všichni domácí hráči a hostující osmičlennou sestavu fyzicky vyčerpali.

Body: . Trojky: :0. Trestné hody: /-12/2. Fauly: :17. Rozhodčí: Toboláková B., Jedličková K.

Kadetky U17

sobota 6. 10. 2018

Panter Javorník vs. SK Bruntál - odloženo      (0:0)

Související příspěvky